Tätä en vaihda

Maanantai 18.1.2010 - Kati


Näinä päivinä tulee kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun päätin, ettei minusta toimistotöihin ole. Ei heräämään seitsemältä ja puskemaan aamuruuhkassa työpaikalle kirosanoja sadatellen, ei tottelemaan komentoja ja mittaamaan työni arvoa kellokortilla. Ei palaamaan kotiin rättiväsyneenä ja sysäämään rakkainta harrastustani masentavaksi pimeäurheiluksi. Yrittäjäksi ryhtymistäni en ole neljän vuoden aikana kertaakaan katunut.

Toki vastoinkäymisiä on tullut. Ensimmäisen yrittäjävuoden joulukuussa sain viiden tuhannen euron ennakkoverolaskun, sillä kukaan ei ollut kertonut minulle, että yrittäjän verotettava tulo tarkoittaa tuloa menojen jälkeen. Osallistuin kyllä useampaankin free-infoon, mutta henkilökohtaisesti en juurikaan kostunut siitä, että vuosikymmeniä alalla toimineet freeammattilaiset ylenkatsoen hymähtelivät aloittelijoiden tyhmille kysymyksille.

Minulla ei aloittaessani ollut ketään, jolle esittää tyhmiä kysymyksiäni, joten opin monen asian kantapään kautta. Kuten sen, että yrittäjän kilometrikorvaus on tuplasti enemmän kuin freeverokorttilaisen ja että omassa asunnossa sijaitsevasta työhuoneestakin kannattaa tehdä vuokrasopimus. Alvillisesta ja alvittomasta myynnistä, veroilmoituksista (niin, niitä on kaksi) tai alati ahdistavista eläkeasioista puhumattakaan.

Sittemmin olen tehnyt kaikkeni, jotta voisin itse helpottaa aloittelevien friikkujen alkutaivalta. Olen rohkaissut, neuvonut ja jakanut erehdykseni. Neljän vuoden aikana olen kerännyt melkoisen määrän tietoa, ikään kuin käynyt tässä työni ohessa kokonaan uuden koulun. Se on sitä työtä, josta kukaan ei yrittäjälle maksa. Niin kuin ei maksa vuosilomista, paperinpyörityksestä ja sairausloman ensimmäisistä kolmesta päivästäkään. Tai niistä viikoista, kun töitä ei yksinkertaisesti ole.

En silti vaihtaisi mihinkään toimistohommaan sitä vapauden tunnetta, sitä palkitsevuutta ja niitä flow-kokemuksia, joita työstäni saan. En höyryävää aamuteetä kirkasvalolampun valossa omassa työhuoneessani, en kiireettömiä lounaita ystävien ja kollegojen kanssa. Enkä etenkään niitä lukuisia punaposkisia aurinkohetkiä, joihin minulla on karvakuonojen ja hulmuharjojen kanssa etuoikeus, joka tuntuu toisinaan miltei liian hyvältä ollakseen totta.  


Kommentit

18.1.2010 18.58  Vee

Mieki vielä justiisa muistan ne ihanat päiväratsit :) Varsinki kevättalvella ne on nii mahtavia!

16.3.2010 8.24  Ani Leikonniemi (face book sivut löytyy)

Vitsit, että ihailen, että valitsit sen tien, josta eniten pystyt ammentamaan itsellesi elämän voimaa! Tsekkaan toimittaja sivustoja, sillä yritän saada ääneni kuuluville lasten ja nuorten huostaanottoasioissa. Ja tietty vanhempien tuskan: tarkoitan lainvastaisia huostaanottoja, joissa sosviranomaiset ovat vuosia perheiden tietämättä keränneet aineistoa perhettä vastaan ... ja lopulta sijoittavt lapsen pois perheestä. Tuskien taival!!

1.1.2011 20.42  Pikalaina

Osa tämän sivun kuvista ei lataannu ja osa on rikki...? Mutta mitäpä tuosta kun teksti näkyy. Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

19.4.2011 5.27  gucci handbag on sale

Thanks so much for posting these, they are fantastic! So bummed I missed what looks like a truly unique evening.

19.4.2011 5.29  gucci handbags on sale

oooh this is exciting! I am going to submit... Smile Good luck to all the applicants, I can't wait to see who is chosen!

17.5.2011 12.42  gucci outlet

Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic.

17.5.2011 12.43  gucci sale

you did a good job.you?re very professional.

21.5.2011 6.37  coach outlet online

I appreciate this. thanks for the informative article

22.5.2011 0.53  moneybookers mastercard kortti

Tuli hyvä fiilis tästä tekstistä! :)

24.5.2011 9.51  Replica Louis Vuitton Bags

As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me. Big thanks for the useful info

30.5.2011 9.56  Juicy Couture Outlet

That Post is Full of informative. Thanks for that kind of sharing. Hope u will again share with us.

6.6.2011 4.16  Sunglasses Sale

Well good to read about this thanks.

9.6.2011 8.57  cheap juicy couture handbags

The blog is really informative and i like to share it with my friends we can easily learn more about web designing through this post thanks for post

25.6.2011 6.27  Sunglasses Sale

You got numerous positive points there. I made a search on the issue and found nearly all peoples will agree with your blog.

22.7.2011 4.45  coach bags

I am so happy here and enjoy this story. It brings me some special feelings. Hope you have a cheerful day.

22.7.2011 15.10  louis vuitton replica handbags

Must admit that you are one of the best bloggers I ever saw.Thanks for posting

6.8.2011 5.45  Coach Outlet

Coach Outlet

6.8.2011 5.47  Coach Discount

Coach Discount

10.8.2011 15.38  Juicy Couture flip flops

It is very useful and informative.

11.8.2011 6.32  cheap flower girl dresses

Thanks, I am enjoying this site. It has an informative blog to me.I really loved reading this post. Keep up it...I can't wait to read your article soon...

11.8.2011 8.01  flower girl dresses

However, I think we can safely say that these days, any colour goes, and there is currently a great variety available in wedding gowns. Recent colour trends are pastels such as light, dusty pink, and bold summery colours like yellow. Prints and patterns are making more of an appearance in wedding gowns too, and details such as flowers, feathers, spirals, gemstones, ribbons and sequins can also add pops of colour to a plain or classic wedding dress.

12.8.2011 9.54  Juicy Couture

This is my first time i visit here. I found so many entertaining stuff in your blog, especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! Keep up the good work.

14.8.2011 6.31  Discount Designer Bags

You guys should think of arranging some gallery to exhibit them out there! Personally I adore custom essays on this topic because they help us arise the awareness in people.

16.8.2011 8.57  ed hardy

Looking for Ed Hardy latest clothing, continue shopping at Ed Hardy UK online shop. All Ed Hardy clothing offered here are quality and fast shipping guaranteed for you.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini