Kitaranpussaaja

Maanantai 19.3.2012 klo 21.41 - Kati


”Otetaan vaan paljon kuvia, mulle kyllä passaa!”, hihkaisi The Voice of Finland-haastaja Aki Louhela, kun alettiin puhua jutun kuvauksesta.

Miten virkistävän epäsuomalainen asenne!

Esiintyvä taiteilija on tietysti tottunut olemaan kuvattavana, ja sen huomasi. Kameran takana en ollut tällä kertaa itse, vaan kuvauksen hoiti Mikko. Silti ideoimme kuvausta porukalla, ja meillä oli hulvattoman hauskaa. Parhaimmillaanhan kuvaussessiot ovat juuri tätä. Hauskuutta ja hulluutta, hölmöjäkin ideoita, joista usein syntyy helmiä. Lehtikuvaajan tärkein tehtävä on mielestäni välittää lukijoille kuvattavan fiilis. Jos fiilis on hyvä, ei voi mennä pieleen.

Harmittavan usein kuvattava suhtautuu kameraan lähtökohtaisesti vihollisenaan. Yksi haluaa tulla kuvatuksi vain yläviistosta, toisen mielestä korrekti kuvaushymy on sellainen, jossa hampaat eivät näy. Kun sanon, että juttuun tarvitaan yksi kuva, yllättävän moni tuntuu olettavan, että kameran nappia painetaan kerran. 

Osa kuvaajan ammattitaitoa on saada kuvattava rentoutumaan. Poseerauksen ammattilaisten kanssa on mukava tehdä töitä. Silloin voi heittäytyä ja hullutella. Laulaa täysin palkein ja pussata kitaraa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini